Profesionalno čišćenje rashladnog sistema i zamena antifriza!

Masters servis, Novi Beograd i Zemun!

3.800 DIN

Kupi

8.400 DIN

Vrednost

55%

Popust

4.600 DIN

Vaša Ušteda

Preostalo vreme

8 kupljenih

Kupon možete iskoristiti
do 31.08.2020.

Ponuda obuhvata:
- čišćenje i zaštitu rashladnog sistema
- zamenu antifriza

- U cenu su uključeni tretman preparatom Liqui Moly Kuhler Reiniger i antifriz Febi G11 ili G12 (koliko staje u sistem).
Za antifriz G13, doplata iznosi 1000 dinara na promo-cenu, a plaćanje se vrši u servisu.

- Jedna osoba može kupiti više kupona

- Neophodna najava radi zakazivanja termina.

- Kompletan postupak traje 5 sati ili 1 radni dan.


Masters Servis
Bulevar Milutina Milankovića 25b,
Novi Beograd

Prvomajska 106V, Zemun

061/144-5555

www.mastersservis.com

Radno vreme:
od ponedeljka do subote, 09 - 19h

 logo

Profesionalno čišćenje rashladnog sistema i zamena antifriza!

Ponuda uključuje:
- čišćenje i zaštitu rashladnog sistema
- zamenu antifriza

Tokom sagorevanja unutar motora dostižu se temperature između 1700° C i 2500°C, a deo toplote se prenosi na zidove cilindara, klipove, glavu motora i ventile. Ako se ovi delovi ne ohlade dovoljno, mogli bi dostići toliko visoke temperature da nanesu štetu motoru, dovodeći njegovu funkciju u pitanje. Toplotna energija se odvodi pomoću rashladne tečnosti, koja se zagreva cirkulišući kroz delove motora. Rashladna tečnost takođe može direktno hladiti motorno ulje, ili čak menjačko ulje u vozilima sa automatskim menjačem. Rashladna tečnost preuzima toplotu iz motora i odvodi je u okolinu pomoću posebnog razmenjivača toplote: hladnjaka.

Rashladni sistem mora obezbediti:

- efikasnu razmenu toplote između rashladnog sredstva i vazduha;
- optimalnu radnu temperaturu motora, i u slučajevima kada radi punom snagom.

Tretman čišćenja rashladnog sistema i zamene antifriza se preporučuje na svake 4 godine, a OBAVEZNO nakon kvarova na vozilu, koji su prouzrokovali prodor ulja u vodeni prostor, kao što su izgoreli dihtung glave motora, pucanje kulera ulja, dotrajale gumice i sl.

KUHLER REINIGER – aditiv za zaštitu i čišćenje celog rashladnog sistema! Odstranjuje nečistoću i naslage, te osigurava idealnu temperaturu motora. Uklanja i rastvara naslage masti i uljni mulj. Potpuno neškodljiv za gumu, plastiku, te materijale od kojih je izgrađen rashladni sistem. Kompatibilan sa antifrizom. Ne sadrži kiseline ni bilo koje druge agresivne elemente. Za sve tekuće rashladne sisteme. Pogodan za sve rashladne sisteme u motornim vozilima, autobusima i komercijalnim vozilima.

Antifriz se često posmatra samo kao sredstvo za zaštitu od smrzavanja, mada ponašanje vezano za koroziju ima daleko veći značaj, jer u sistemu za hlađenje vladaju idealni uslovi za razvoj korozije. Ukoliko inhibitori korozije nisu u dovoljnoj meri zastupljeni ili nisu međusobno usaglašeni, može doći do oštećenja rashladnog sistema pa i samog motora. Hemijski sastav je odlučujući za kvalitet rashladnog sredstva. Osnovna struktura rashladnog sredstva je: BAZNI  FLUID + ADITIVI + VODA

  • Bazni fluid - monoetilenglikol (MEG), ili ređe propilenglikol
  • Aditivi - inhibitor korozije, kavitacije i taloženja, antipenušavac, stabilizator i pufer
  • Voda - mora biti destilovana ili demineralizovana, a pH vrednost na 200C = 7-8, kod novih tipova, zbog odsustva silikata i fosfata, može se koristiti i tvrda voda.

Nerazblaženo rashladno sredstvo (koncentrat) treba da sadrži najmanje 90% MEG-a, najviše 4% vode, a ostale komponente su aditivi. Rashladna tečnost mora ispuniti čitav niz protivrečnih zahteva kao što su: niska temperatura mržnjenja, visoka temperatura ključanja, mali koeficijent zapreminskog širenja, minimalna viskoznost, nezapaljivost, da ne pene i ne izazivaju promene konstruktivnih materijala, dobra provodljivost toplote, visoka specifična toplota itd.

Tokom vremena, antifriz gubi navedena svojstva, zbog čega je zamena neophodna. Period zavisi od kvaliteta, odnosno proizvođača rashladne tečnosti.

U MASTERS AUTO SERVISU, svojim mušterijama obezbedili smo antifriz renomiranog nemačkog proizvođača „Febi“, koji preporučuje da se ova tečnost koristi u vozilima ne duže od 5 godina.

U cenu su uključeni tretman preparatom Liqui Moly Kuhler Reiniger i antifriz Febi G11 ili G12 (koliko staje u sistem).
Za antifriz G13, doplata iznosi 1000 dinara na promo-cenu, a plaćanje se vrši u servisu.

Copyright 2019 Powermarketing

Pratite nas
Powermarketing Facebook Fan Page