Za Vaš Mercedes - Usluga profesionalnog čišćenja protokomera

Specijalizovani AUTO Servis

920 DIN

Kupi

2.400 DIN

Vrednost

62%

Popust

1.480 DIN

Vaša Ušteda

Preostalo vreme

11 kupljenih

Kupon možete iskoristiti do 31.08.2020.

Ponuda obuhvata:
- Usluga čišćenja protokomera
• Jedna osoba može kupiti više kupona. Kupon važi za jedno vozilo.
• Neophodna najava unapred na 0613090020, radi zakazivanja termina

Specijalizovani AUTO Servis
Bulevar Milutina Milankovića 25b
Novi Beograd

061 3090020
https://www.facebook.com/SPECIJALIZOVANIAUTOSERVIS/

Radno vreme:
od ponedeljka do subote, 09 - 19h

Specijalizovani auto servis logo

Za Vaš Mercedes - Usluga profesionalnog čišćenja protokomera

Za 920 din - Očistite protokomer od gradske vožnje, zaštitite motor, izbegnite skupe popravke i smanjite potrošnu goriva.

LIQUI MOLY Luftmassensensor-Reiniger
Specijalni aktivni čistač za brzo čišćenje osetljivih komponenti protokomera. Čistač ima sposobnost veoma brzog isparavanja tako da ne ostavlja tragove za sobom. Prljavština na vrućoj žici ili pločici protokomera dovodi do netačnog očitavanja podataka za mešavinu goriva i vazduha. To kasnije dovodi do lošeg rada motora, problema sa paljenjem i povećanje potrošnje goriva. Uz pomoć čistača se može izbeći skupa popravka ili zamena senzora za protok.

Šta je to protokomer vazduha?
Protokomer vazduha je davač (senzor) za merenje protoka vazduha. Koristi se na benzinskim i dizel motorima.

Koja je funkcija protokomera vazduha?
Protokomer daje informaciju o trenutnom protoku vazduha; na osnovu ove informacije upravljački uređaj određuje količinu ubrizganog goriva (benzinski motori) ili maksimalnu količinu goriva i količinu izduvnih gasova za recirkulaciju (dizel motori);

Koji su osnovni simptomi neispravnog protokomera?
- Benzinski motori: nestabilan prazan hod ili se vozilo gasi na praznom hodu, neprimanje gasa, paljenje sijalice za neispravnost motora, mala snaga motora, problemi posebno u radu dok je motor hladan.
- Dizel motori: mala snaga motora i paljenje sijalice za neispravnost motora (na vozilima gde postoji).

Da li vožnja sa neispravnim protokomerom može izazvati daljnje štete?
Neispravan protokomer može na vozilima novije generacije da izazove deformacije glave motora usled prevelike temperature sagorevanja, što dovodi do nezaptivanja ventila i gubitka kompresije (dizel motori), i do detonacionog sagorevanja (benzinski motori). Nadalje, vozila sa neispravnim protokomerom imaju veću potrošnju goriva, manju snagu i emituju više otrovnih supstanci.

Da li je potrebno redovno kontrolisati stanje protokomera?
Proizvođači vozila obično propisuju radove i provere koje treba provesti na redovnim servisima, pa i probnu vožnju sa proverom svih parametara rada motora, uključujući i protokomer. Ovo se posebno odnosi na vozila novija od otprilike 1997. g. kod kojih je uočeno često otkazivanje protokomera. Nažalost, retke su servisne radionice koje se pridržavaju ovih uputstava, pa neispravnost protokomera obično biva otkrivena tek kada je načinjena i veća šteta na motoru vozila. Kao primer, to su obično vozila sa dizel motorima koja imaju poteškoća sa paljenjem kada je motor hladan. Ukoliko je kompresija ispod dozvoljene, a motor ne troši ulje, najverovatnije je uzrok vožnja sa neispravnim protokomerom, a posledica gubitak kompresije na ventilima

Copyright 2019 Powermarketing

Pratite nas
Powermarketing Facebook Fan Page